“Vergeet techniek! Met deze kleding hoef ik er alleen maar te ZIJN!”

Als ik samen met een vrouwelijke klant voor de spiegel van haar garderobe sta, komen er ook vaak tranen. Bijvoorbeeld omdat er wat kilootjes zijn bijgekomen na de zwangerschap. Of omdat er een ingrijpende herinnering kleeft aan lijf, gezicht en/of kledingstuk.

Bij Corina was het een klein beetje anders.

Bij Corina verliep het allemaal een klein beetje anders. Mijn komst was voor haar een van de laatste stappen naar een nieuw begin; zowel op het vlak van privé als werk. De moeilijkste loslaat-fases had zij achter de rug en ze stond overal voor open. Haar vraag bestond vooral uit de behoefte aan een nieuwe, eigen stijl die zowel bij haar als persoon als bij haar nieuwe job zou passen. Eigenlijk liep ze tijdens al onze afspraken voortdurend met een big smile. Zelfs als we wat zwaardere onderwerpen bespraken. En of een kledingstuk nou te strak zat, outdated was of juist helemaal perfect qua fit, ze had het grootste plezier en werd niet gehinderd door onzekerheden of negatieve gevoelens over wat dan ook.

Ze had alles keurig voorbereid. Van de lunch tot de Marie Kondo-waardig opgeruimde kast

Voor de intake bij haar thuis, werd ik prettig verrast. Haar kledingkast was Marie Kondo-waardig opgeruimd. En zelfs de lunch was een bijna culinair hoogstandje. Alles was tot in de puntjes voorbereid voor mijn komst.
Soms pakte ze een verrassend mooi, eigentijds kledingstuk uit de kast dat haar volledig deed stralen. En dan weer trok ze een shirt aan dat ze introduceerde met een “Deze heb ik al een tijd niet aangehad maar de pasvorm is zo prachtig…” En terwijl ze ‘de prachtige pasvorm’ aantrok, kwam ze dan tot de ontdekking kwam dat het inmiddels toch echt een veel te klein en ‘sexy’ buik-truitje was geworden.

Slappe lach om een veel te strak buik-truitje

Corina d’r geworstel om het veel te strakke shirtje alsnog in zijn geheel onder haar navel te krijgen was zo komisch om te zien, dat ik een enorme lachbui kreeg. Dat is natuurlijk niet zo professioneel van mij, maar Corina kon het heel goed hebben en we kregen samen de slappe lach.
Hoe bijzonder is dat als je iemand voor het eerst ontmoet in een ‘zakelijke’ hoedanigheid?

Halverwege de dag stond ze op de parkeerplaats NSRL jurkjes te passen

Sowieso vind ik het altijd een enorm compliment als een klant zich dusdanig op zijn of haar gemak voelt bij mij, dat alle emoties vrij getoond kunnen worden. Zowel tranen als lachbuien.

Onze volgende personal shop-date was minstens zo vrolijk en gezellig. Corina nam de tijd voor alle sets die ze kreeg voorgeschoteld. En open minded als ze is, stond ze halverwege de dag ook nog eens buiten midden op een parkeerplaats vanuit mijn kofferbak een aantal NSRL jurkjes te passen. “Kan mij het schelen. We hebben toch allemaal weleens iemand in ondergoed gezien?”

Missie volbracht. Op naar de volgende huil- en of lachbuien.

Regelmatig heb ik nog app contact met Corina, bijvoorbeeld als ze mij trots een nieuwe aankoop laat zien. En zo lief ook; dan vraagt ze ook altijd even hoe met mij gaat.
Toen ik haar vroeg wanneer we de workshop presentatie technieken zouden inplannen zei ze: “Vergeet techniek, met deze kleding hoef ik er alleen maar te ZIJN!”

En zo is het Corina, zo lang jij er BENT is er niets anders nodig want ik ken er weinigen die zo ontzettend zichzelf ZIJN. En hoe geweldig is het dan dat de kleding die we hebben gevonden dat vooral kan versterken en uitdragen?!

Ik zeg missie volbracht. Op naar de volgende

Liefs Natalie

PS. Corina was onder andere ontzettend goed geslaagd bij :

www.jamiejoelle.nl 

www.assem.nl

En natuurlijk via onze eigen webshop www.natalieserlui.com

 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *