Bruin is een kleur die staat voor betrouwbaarheid en zelfs huiselijkheid. Nu hangt de uitstraling van je outfit ook nog samen met pasvorm, stofkeuze en zelfvertrouwen (of het ontbreken daarvan). Maar zakelijk gezien is de regel in styling dat blauw nog altijd de beste kleur is als je uiterst professioneel en deskundig wilt overkomen.
Toch koos ik voor bruin bij het geven van deze business styling masterclass.

Een laagdrempelig overkomen vond ik essentieel en ook gewoon omdat ik mezelf altijd heel vrouwelijk voel in dit leren jurkje.

Veel beter dan in het zwarte krijtstreep pak dat ik op mijn 26e kocht toen ik mijn eerste onderneming startte. Als jong en onervaren broekie wilde ik maar al te graag serieus genomen worden, met name door de mensen die ik tijdens events moest aansturen. Dus ik kocht een prachtig peperduur colbert met bijpassende pantalon en blouse. Er was niets mis met de pasvorm of de stof maar wat voelde ik me ongelukkig en niet mezelf in de voor mij veel te stijve, zakelijke outfit. Als ik het twee keer heb gedragen is het veel.

Vanaf dat moment begon het gevoel dat bepaalde kleding me kon geven mij te fascineren. Tijdens de zoektocht naar een kledingstijl die zowel bij mij als bij mijn werk paste, merkte ik heel duidelijk dat mijn houding en zelfs zelfvertrouwen veranderde per outfit eigenlijk. Het was ook in deze periode dat ik ‘toevallig’ een personal styling opleiding tegenkwam die ik in mijn vrije tijd ging volgen. Alles viel wat mij betreft op zijn plek;

Styling is geen hogere wiskunde maar een optelsom van logische beredenering, gemixt met trends, toeval en vooral ook je eigen identiteit. Een beetje van jezelf en een beetje van…

Ik heb nog een aantal jaren styling cursussen en opleidingen gevolgd, vervolgens mijn evenementen carrière aan de wilgen gehangen en ‘the rest is history’. Nog altijd ben ik zo ontzettend blij met de route die ik heb afgelegd. Niet alleen voor mijn eigen ontwikkeling, maar ook de voldoening die het me geeft dat ik anderen een stuk zelfvertrouwen kan mee geven. Kleding is zoveel meer dan de buitenkant! Het is een uiting van je personality waar een bepaalde stijl bij hoort. En als je weet wat je staat, dan is het een natuurlijk proces dat je eigen stijl zich vanzelf gaat ontwikkelen. En dat levert weer een grote bijdrage aan je functioneren. Zowel zakelijk als privé.

“Zelfvertrouwen is de beste outfit!”

liefs Natalie
Ben je ook benieuwd naar wat bij jou en je werk past en/of hoe je een eigen stijl kunt ontwikkelen? Dan is misschien de masterclass Tall, Smart & Successful een leuke opstap voor jou.

Op 17 januari 2020 geef ik een masterclass in Ouderkerk aan de Amstel waar je je individueel voor kunt inschrijven. https://www.natalieserlui.com/product/masterclass-tall-smart-successful/

Business styling ✓ Al meer dan 17 jaar ervaring in business styling ✓ Kleding als tool voor succes ✓ Creëer eindelijk jouw eigen stijl ✓ Vraag gratis een offerte aan ✓

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *