“Denk maar niet dat ik dit leuk vind!”
Met verhit hoofd kijkt ze me aan.  Haar blik is zo verontwaardigd dat je bijna zou vergeten dat ze mij vrijwillig heeft ingehuurd. Het is zo’n leuke, uitgesproken vrouw deze nieuwe klant. Ze werkt haar leven lang keihard om doelen te bereiken en heeft nu, ondanks meerdere tegenslagen, een goede baan in de politiek weten te bemachtigen.
Deze nieuwe job houdt in dat ze veel publieke optredens heeft inclusief media publicaties, dus een representatief voorkomen is essentieel. Haar flamboyante verschijning ontgaat je niet snel. Ze heeft een sprankelende uitstraling en houdt van vrolijke kleuren, opvallende dessins en uitgesproken details. Haar kast hangt vol met jurkjes en rokjes. Pantalons lijken überhaupt niet te bestaan.

Aan mij de heerlijke uitdaging om samen met haar tot een stijl te komen waarin ze zichzelf kan blijven maar die toch passend is bij haar job.

De voorwaarde voor het shoppen van een (gedeeltelijk) nieuwe garderobe, is het ordenen van de huidige garderobe; Wat kan blijven? Hoe combineren we dat? En wat moet echt weg?
Het is een behoorlijke warme zomerdag en ik kan me na haar opmerking voorstellen dat het haar zwaar valt om in deze temperatuur door de verzameling van kleding, schoenen en accessoires te ploegen. Bepaalde kledingstukken kunnen een grote emotionele waarde vertegenwoordigen en hoe langer je alles bewaart, hoe lastiger het kan zijn hier afstand van te doen.
Ik stel haar gerust en bevestig dat dit inderdaad het minst leuke deel van het styling proces kan zijn.  Ik overtuig haar dat ze na afloop zeker ontzettend blij gaat zijn; “Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, let maar op.”

We gaan verder naar de schoenen.“Hey ik zie dat je wel al vier (!) paar nieuwe schoenen hebt aangeschaft?”

Ze kijkt me gelukkig weer lachend aan: “Dat klopt. But that is the least of your problems!”

Ik schiet in de lach en open de kastdeur en zie direct wat ze bedoelt. Stapels met schoenen dozen, laarzen en slippers kijken mij aan met een blik van: “Zie ons nog maar eens op orde te krijgen!”
Ik heb dit varkentje gelukkig al zo vaak gewassen en binnen een uurtje zijn we door de schoenenverzameling heen waarbij we ze ordenen op gelegenheid: ‘feestelijk’, ‘vakantie’, zomer’, winter (laarzen) en ‘vaak nodig voor werk’.
De stapel ‘niet meer dragen maar veel emotionele waarde’, zetten we achterin de kast in mooie bewaardozen.

De kledingkast is behoorlijk uitgedund. “Ik heb niets meer om aan te trekken!” roept zij theatraal. Haha. Dat gevoel zit er bij iedere vrouw nou eenmaal in gebakken. Vanuit professioneel oogpunt kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat deze dame zeker 2 maanden lang iedere dag iets anders aan kan trekken naar haar werk, zonder ook maar een keer hetzelfde gedragen te hebben. Maar inderdaad hebben we de boel aardig opgeschoond! En ook ik kijk uit naar het personal shopping gedeelte.

De sessie is haar letterlijk en figuurlijk niet in de koude kleren gaan zitten, maar ik zie ook aan haar dat er een last van de schouders is afgevallen.

De volgende stap is het kopen van een paar mooie, vrouwelijke pantalons. Met een tegensputterend “Ik hou niet van pantalons!” wil ze eigenlijk zeggen: “Die kan ik niet vinden met mijn 1.84 meter” en “Ik ben bang dat het minder vrouwelijk is”.

We sluiten een weddenschap af voor een etentje en ze appt me dat ze denkt dat ik ga winnen “Je bent te goed!” En vervolgens erachteraan: “Denken is eigenlijk hopen.”

Ik ben alvast wat gaan speuren en zal haar terug appen dat ze alvast een restaurant kan boeken.

Liefs Natalie

Ook toe aan business styling advies, een nieuwe garderobe of vrijblijvend advies?
Neem contact op met mij via natalie@natalieserlui.com

Fotocredits: uitgelichte foto Susan Haveman fotografie www.susanhaveman.com 

Personal business styling ✓ Al meer dan 17 jaar ervaring in business styling ✓ Voor als je trendy in business wilt ✓ Creëer eindelijk echt jouw eigen stijl ✓ Vraag gratis een offerte aan ✓

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *