Ja, ik ‘doe’ ook mannen 😉

Niet op de manier zoals de meisjes van plezier. En ik ‘doe’ ze ook niet zoals W. Holleeder zijn afscheid van sommige relaties formuleert.
Maar heren styling? Jazeker wel!

De man huurt mij in omdat hij graag een keer iets anders wil voor zijn werk dan de standaard pakken die hij altijd droeg of draagt. Of hij vraagt mij samen te kijken naar een verandering / verbetering van zijn stijl door bijvoorbeeld ander werk of een andere functie. Een veertig- of vijftig plusser hoort graag van mij wat er eigenlijk nog kan voor vrije  tijd.

“Ik wil wat hipper gekleed maar ik wil er niet uitzien of ik in de midlife crisis zit!” hoor ik dan.

Grappig genoeg is het proces van het stylen van een dame of een heer totaal verschillend.

De basis werkt hetzelfde hoor: eerst een intake en elkaar goed leren kennen, daarna pas over tot de aanschaf van de garderobe en andere adviezen. Een personal shop sessie gaat bij een man als volgt:

De intake duurt max. 20 minuten waarbij het slechts 5 minuten over kleding gaat.

Bij een vrouw: 45 minuten. Minstens. We blijven steken bij de vraag “wat vind je niet mooi aan jezelf?”. Tissues zitten standaard in mijn tas.
Vervolgens nemen we de kast van de man door om te kijken wat er nodig is: 5 minuten. Bij een vrouw: 0,5 dag zomer garderobe doorlopen. We plannen een vervolgafspraak voor de winter garderobe. Ook 0,5 dag. En soms nog een aparte schoenen en accessoire afspraak er achteraan.

Vervolgens ga ik een garderobe bij elkaar shoppen. Een man wil het liefst mee. Dat is vaak wel handig als het gaat om de aanschaf van nieuwe kostuums bijvoorbeeld.
Het verlengt de sessie dan wel naar 2,5 uur, maar dat komt door de gezellige borrel of lunch die er achteraan geplakt moet worden.
Een vrouw gaat niet mee. Ik ben twee uur aan het shoppen en we houden minstens 3 uur een doorpas bij haar thuis, zonder hinderlijke paskamer verlichting die elk putje en hobbeltje laat zien.

Een man wordt niet gehinderd door paskamer-verlichting-vrees. Die vergeet zelfs vaak het gordijntje dicht te doen bij omkleden.

Hij beslist lekker snel ook. Bij zo’n beetje alle kledingstukken die ik aanreik is de man overtuigd “Jij bent hier de expert!”

De enige hick up die er dan af en toe ontstaat is de mening van zijn vrouw. Als hij nog niet zo lang met haar samen is, krijg ik het moeilijk. Want zij wil sowieso een inbreng hebben. Als ze al heel lang samen zijn, dan is de vrouw blij dat het mij wel lukt om hem eindelijk van die vreselijke linnen colberts af te helpen. Of die saaie grijze overhemden. Maar het mooist is als ik ze beiden als klant heb: dan word ik een beetje een begrip in het huishouden “Wat zou Natalie hier van vinden?” en komen we samen tot grote hoogtes in resultaat. (We hebben het nog steeds over kleding en styling 😉 )

De mannen geven meer uit dan de vrouwen, maar zijn dan voor het hele seizoen klaar. En de vrouwen? Ik kan natuurlijk niet alles verklappen. Ga mijn eigen soort niet verraden. Maar laten we zo zeggen: Dat werkt gewoon heel anders 😉

Lieve mannen en lieve vrouwen, ik heb jullie beiden graag als klant. Want dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.
Wil je meer weten over personal shopping of styling? neem gerust contact op voor meer informatie: natalie@natalieserlui.com

Over koppeltjes korting valt te onderhandelen…

Liefs Natalie

Personal business styling ✓ Al meer dan 17 jaar ervaring in business styling ✓ Voor als je trendy in business wilt ✓ Creëer eindelijk echt jouw eigen stijl ✓ Vraag gratis een offerte aan ✓

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *