“Ik voel me fantáaaaastisch!”

De dag dat deze foto werd genomen, ging mijn broer trouwen.
Het was een prachtige, bijzondere dag in zijn achtertuin en vanzelfsprekend genoot ik enorm, omdat het nou eenmaal heerlijk is om de mensen van wie je houdt gelukkig te zien.

Waaraan zie je eigenlijk dat ik op dat moment heel happy ben?

Aan de lach op mijn gezicht natuurlijk. Maar ook aan de open houding en mijn rechte rug. En het vrolijk rozerode jurkje met decolleté en een ‘danserige’ schnitt in het rokje, maakt de ‘blije’ uitstraling wel af.

Wat wil ik hier nou eigenlijk mee vertellen?

Ik zie klanten of collega stylisten zo vaak heel ingewikkeld doen (en denken) over fashion en kleding.
Maar het is zo logisch en simpel als je er een beetje analytisch naar gaat kijken.
Want zoals je op deze foto ziet is het vooral de combinatie van houding, uitstraling en outfit tezamen die ervoor zorgen dat ik er gelukkig uitzie.
Als ik in een lange donkere jurk had gestaan in dezelfde houding, had je waarschijnlijk twee keer zo goed moeten kijken naar mijn gezicht of ik wel zo oprecht blij uit mijn ogen keek. Of stel ik droeg wel het zelfde jurkje, maar had totaal geen open houding en een sjagrijnige blik, zou dat ook alweer een heel andere indruk van mijn mood hebben gegeven.

Jezelf presenteren heeft dus alles te maken met drie elementen: uitstraling, houding en kleding.

Als je kleding draagt waar jij je happy en/of zelfverzekerd in voelt, dan lukt het makkelijker om de juiste houding aan te nemen en een open uitstraling te hebben. En wanneer voel jij je zelfverzekerd in je kleding? Als je ervan overtuigd bent dat jouw outfit matcht bij jouw figuur- en kleur-type en jouw persoonlijke stijl.

Ga je een presentatie geven? Wie zitten er in de zaal en hoe wil je overkomen?
En hoe gaat jouw kleding keuze hier een bijdrage aan leveren?
Welke kleding zorgt ervoor dat jouw houding en uitstraling hier in meegaan?
Hetzelfde geldt voor een verkoop gesprek, een sollicitatie of zelfs een leuke date.

Oh ja. Het werkt ook nog eens twee kanten op:

Ben je net keihard afgewezen voor die droombaan, of heeft een grote liefde je hart gebroken?

Dan ben je wellicht geneigd om juist wel die lange zwarte soepjurk aan te trekken en ietwat kromgeschouderd de straat op te gaan. Zeker ook even doen want je moet natuurlijk altijd dicht bij jezelf en je gevoel blijven!
Maar hoe functioneel is het?
Probeer op met name belangrijke momenten ook eens het omgekeerde: geef jezelf de opdracht om juist iets heel vrolijks aan te trekken terwijl je je eigenlijk best belabberd voelt.
Het is een beetje fake it ‘ till you make it, maar je zult zien dat je mood echt sneller beter wordt en de negatieve gevoelens veel eerder verdwijnen wanneer je wat vrolijkere kleding draagt!

En zodra je s’ avonds thuis komt gun je jezelf om die grote bak ijs leeg te schrapen terwijl je in een depressieve somber-kleurige uithuil joggingbroek op de bank zit.
Maar ik beloof je : na regen komt zonneschijn en alles komt uiteindelijk weer goed. Voor je het weet voel jij je weer fantáaaaastisch.

#lovemylife #voelmefantaaaastisch #notetoself

liefs Natalie

Meer weten over personal styling? Stuur even een berichtje naar natalie@natalieserlui.com

Personal business styling ✓ Al meer dan 17 jaar ervaring in business styling ✓ Voor als je trendy in business wilt ✓ Creëer eindelijk echt jouw eigen stijl ✓ Vraag gratis een offerte aan ✓

 

 

 

 

 

 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *