Ik blijf het een leuke uitdrukking vinden: Op je Paasbest kleden..

Tegenwoordig is het niet meer per se gebruikelijk dat je met Pasen in geheel nieuwe outfit verschijnt, maar aan het begin van de twintigste eeuw, toen deze uitdrukking ontstond, zeker wel.

Wat is het eigenlijk op je Paasbest kleden? Dus op je allermooist?
Is dat als je een sollicitatie gesprek hebt, een date of misschien als je naar een bruiloft gaat?
Of ben jij zo iemand die iedere dag een feestje van je outfit maakt? Ik roep altijd dat overdressed eigenlijk niet bestaat.
Het is maar net waar jij jezelf goed in voelt. Ik vind het altijd wel een teken van respect als iemand zijn of haar best doet om wat van de outfit te maken.

In Nederland zie ik nog best vaak dat mensen niet willen opvallen en/of denken dat wanneer zij hun best doen, ze te veel opvallen. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”

Persoonlijk krijg ik rillingen van die (burgerlijke) uitdrukking. Brrr..

Hoezo MOET je gewoon doen? En wie bepaalt wat gewoon en gek is?
Of vinden ‘we’ dan dat je teveel opvalt? Mag jij eigenlijk opvallen van je jezelf?

Mijn theorie is: Als jij je eigen stijl weet, dan voel je je daar goed in.
En dan heb ik het natuurlijk niet over de ‘Hotter than my daughter’-extremen.
Maar dat je je goed en zelfverzekerd voelt in je outfit. Omdat je weet dat het je flatteert, dat het echt iets voor je figuur doet en/of omdat het je uitstraling voor je werk versterkt.

Persoonlijk voel ik me het mooist in een jurkje met hakken: Dan voel ik me op en top vrouw.
Waar voel jij je goed in? Daar kunnen we samen naar gaan kijken op basis van figuuradvies, kleuranalyse en styling en garderobe adviezen.

Het begint namelijk allemaal bij de basis: Als je weet wat je staat kun je een eigen stijl ontwikkelen. In die eigen stijl voel je je prettig, zelfverzekerd en je zult zien dat je ook veel meer effort gaat stoppen in de keuzes van je outfit.

Alles begint met de juiste kleuren, pasvormen en stofkeuzes.
Daar kan ik je dus bij helpen! Dat is mijn passie: Mensen zelfvertrouwen geven en in hun kracht zetten door middel van de juiste adviezen.

Binnenkort komt hier overigens ook een online training voor, maar je kunt mij natuurlijk ook mailen voor persoonlijk advies natalie@natalieserlui.com

Vrolijk Pasen allemaal!

Personal business styling ✓ Al meer dan 17 jaar ervaring in business styling ✓ Voor als je trendy in business wilt ✓ Creëer eindelijk echt jouw eigen stijl ✓ Vraag gratis een offerte aan ✓

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *