Zwaar gestresst sta je een dag voor Kerst voor je uitpuilende kledingkast.  Je hebt namelijk helemaal NIETS om aan te trekken met de feestdagen!
En dat betekent last minute shoppen. Want de schoonzus die het diner organiseert dit jaar heeft altijd alles tot in de jaloersmakende puntjes geregeld, inclusief haar outfit én dat van hubbie en de drie bloedjes. En dan wil jij zeker niet als doorsnee slons aanschuiven!

Je gaat vroeg op pad en struint de winkels door om je onmogelijk lange FEESTDAGEN-TO-DO-LIJST af te werken en neemt je wederom voor om volgend jaar écht eerder te beginnen met alles!
Je negeert de aan hernia grenzende rugpijn van het gesjouw met de tassen vol Kerstcadeaus.
Je sluit je af voor de extreme overprikkeling van pailletten, glitters, opdringerige make-up artists, mensenmassa’s en hitte.
Even doorbijten nog want je hebt nog maar 25 minuten voor het vinden van de perfecte jurk.

Een verkoopster heeft gelukkig tijd om je te helpen en samen met haar kies je een ‘want zwart is altijd goed’-jurkje.
Bij de kassa maan je het stemmetje in je achterhoofd tot stilte! Shh!
Je wilt er nu niet op gewezen worden dat 250,- euro best veel geld is wanneer je al 86 zwarte jurkjes in de kast hebt hangen. Een reality check op de valreep heeft toch niemand iets aan?
En trouwens, dit zwarte jurkje is echt totaal anders dan al die anderen.
“Asymmetrisch is helemaal jouw ding, schat! Wat prachtig bij jouw mooie figuurtje!” is echt precies wat je wilt horen als je twijfelend in een broeierig pashok naar je kont en buik staat te staren. Dan zit je pinpas al in de gleuf voordat je zelf bij de kassa staat. Dat snapt iedere vrouw.

Onderweg in de auto bedenk je al wel dat je hier beter een strapless beha onder kunt dragen. Zo’n stevige waar je de bandjes vanaf kunt klikken zonder dat zeg maar de kerstballen uit de boom flikkeren. Zo’n praktisch apparaat dat geen naadjes en hobbeltjes heeft. Zo eentje die je thuis in elk geval niet in je kast hebt. Damnit.
Gelukkig dat je de jurk kunt combineren met het zwarte vestje met zilveren steentjes van de uitverkoop van vorig jaar. Dan zie je de bandjes van je niet-strapless beha ook niet.
Als bij het aankleden blijkt dat die zilveren steentjes bij de halslijn van het vestje totaal niet matchen bij de gouden ritsen van het jurkje, snap je ook ineens weer waarom het kaartje nog aan het vestje zit. Waar staan die protserige blink-bling ketsers überhaupt leuk bij?
Je smijt de nieuwe jurk en het lelijke-steentjes-vestje in een hoek en trekt het veilig zwarte flut jurkje nummer 78 uit de kast.

Het underdressed gevoel dat je over jezelf krijgt bij de aanblik van je schoonzus in haar beeldschone, perfect passende flessengroene jurkje met matching metallic pumps, spoel je weg met veel Chardonnay.
Vervolgens krijg je een morbide vreetaanval op het stokbrood en de quatro formaggio kaasplank, wanneer je concludeert dat zelfs je moeder er stralender, gekleurder en beter gekleed uitziet dan jijzelf.
Het enige voordeel van het saaie, zwarte, oversized en ‘so very 2014’-flutjurkje is dat je niet ziet hoe opgezet je volgevreten buik is.

Zodra je thuis komt schrijf je met koeienletters op de onmogelijk-lange GOEDE VOORNEMENS VOOR 2019-LIJST:
personal stylist* inhuren…

liefs Natalie

“Zelfvertrouwen is de beste outfit!” 

*of doe de stylechecker en ontdek welke pasvormen en kleuren jou het mooiste staan!

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *